EUR-Lex Acces la dreptul Uniunii Europene

Înapoi la prima pagină EUR-Lex

Acest document este un extras de pe site-ul EUR-Lex

Document 32015O0039

Orientarea (UE) 2016/231 a Băncii Centrale Europene din 26 noiembrie 2015 de modificare a Orientării BCE/2011/23 privind cerințele de raportare statistică ale Băncii Centrale Europene în domeniul statisticilor externe (BCE/2015/39)

JO L 41, 18.2.2016, p. 28-53 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Statutul juridic al documentului care este în vigoare

ELI: http://data.europa.eu/eli/guideline/2016/231/oj

18.2.2016   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

L 41/28


ORIENTAREA (UE) 2016/231 A BĂNCII CENTRALE EUROPENE

din 26 noiembrie 2015

de modificare a Orientării BCE/2011/23 privind cerințele de raportare statistică ale Băncii Centrale Europene în domeniul statisticilor externe (BCE/2015/39)

CONSILIUL GUVERNATORILOR BĂNCII CENTRALE EUROPENE,

având în vedere Statutul Sistemului European al Băncilor Centrale și al Băncii Centrale Europene, în special articolele 3.1, 3.3, 5.1, 12.1, 14.3 și 16,

având în vedere Regulamentul (CE) nr. 2533/98 al Consiliului din 23 noiembrie 1998 privind colectarea informațiilor statistice de către Banca Centrală Europeană (1), în special articolele 4 și 8,

întrucât:

(1)

Statisticile externe sunt utilizate din ce în ce mai mult în alte scopuri decât cele de politică monetară, inclusiv în scopuri de analiză macroprudențială și de monitorizare a dezechilibrelor economice excesive. Aceste activități, precum și alte activități din domeniul cooperării internaționale și cercetării, vor fi facilitate prin publicarea de către Banca Centrală Europeană a agregatelor relevante din zona euro compilate pe baza Orientării BCE/2011/23 (2) și a datelor naționale colectate în acest sens.

(2)

Având în vedere echilibrul dintre avantaje și costuri, reducerea perioadei de raportare pentru transmiterea balanței de plăți trimestriale și a datelor privind poziția investițională internațională, care ar fi trebuit să se aplice începând cu anul 2019 în conformitate cu Orientarea BCE/2011/23, nu se va mai aplica.

(3)

Prin urmare, Orientarea BCE/2011/23 ar trebui modificată în mod corespunzător,

ADOPTĂ PREZENTA ORIENTARE:

Articolul 1

Modificări

Orientarea BCE/2011/23 se modifică după cum urmează:

1.

La articolul 1, se adaugă următoarea definiție:

„17.

«seturi de date naționale destinate publicării» înseamnă datele corespunzătoare tabelelor 2A și 4A din anexa II, care reprezintă subseturi ale datelor prezentate în tabelul 2 și, respectiv, în tabelul 4 din anexa II.”

2.

Articolul 2 se modifică după cum urmează:

(a)

alineatul (1) se înlocuiește cu următorul text:

„(1)   BCN pun la dispoziția BCE datele privind tranzacțiile, pozițiile și reevaluările internaționale, precum și privind stocurile de active de rezervă, de alte active în monedă străină și de pasive aferente rezervelor. Datele sunt puse la dispoziție astfel cum este stabilit în tabelele 1-5 din anexa II și în conformitate cu termenele definite la articolul 3.”;

(b)

se introduce următorul alineat (1a):

„(1a)   Subseturile prezentate în tabelele 2A și 4A din anexa II sunt puse la dispoziția BCE cu ocazia furnizării datelor prezentate în tabelul 2 și, respectiv, în tabelul 4 din aceeași anexă. Acestea includ tranzacțiile și pozițiile internaționale trimestriale care sunt transmise în conformitate cu termenele definite pentru balanța de plăți trimestrială și poziția investițională internațională prevăzute la articolul 3.”

3.

Articolul 3 alineatul (2) se modifică după cum urmează:

(a)

litera (b) se înlocuiește cu următorul text:

„(b)

a 82-a zi calendaristică care urmează sfârșitului trimestrului la care se referă datele, începând din 2017.”;

(b)

litera (c) se elimină.

4.

Se introduce următorul articol 3a:

„Articolul 3a

Transmiterea și publicarea datelor de către BCE

(1)   BCE transmite BCN agregatele din zona euro pe care le publică, precum și seturile de date naționale destinate publicării colectate în temeiul articolului 2.

(2)   BCE poate publica seturile de date naționale destinate publicării după publicarea agregatelor din zona euro corespunzătoare.”

5.

La articolul 6, alineatul (3) se înlocuiește cu următorul text:

„(3)   Atunci când datele pentru un post din tabelele 1-5 din anexa II sunt de dimensiune neglijabilă sau nesemnificativă pentru statisticile zonei euro și statisticile naționale, ori datele pentru acel post nu pot fi colectate cu costuri rezonabile, sunt permise cele mai bune estimări bazate pe metodologii statistice solide, cu condiția ca valoarea analitică a statisticilor să nu fie compromisă. În plus, sunt permise cele mai bune estimări pentru următoarele defalcări din tabelele 1, 2, 2A și 6 din anexa II:

(a)

subposturile de venituri primare din alte investiții;

(b)

subposturile de alte venituri primare și de venituri secundare;

(c)

subposturile de transferuri de capital în contul de capital;

(d)

defalcarea geografică a pasivelor din instrumente financiare derivate;

(e)

creditele din beneficii reinvestite pe acțiuni ale fondurilor de investiții fără cod ISIN;

(f)

creditele din venituri din investiții pe acțiuni ale fondurilor de investiții cu un cod ISIN (până când se consideră că CSDB este adecvată pentru derivarea corespunzătoare a acestui post);

(g)

defalcarea transferurilor transfrontaliere de bancnote pe valori nominale.”

6.

Anexele I și II se modifică în conformitate cu anexa la prezenta orientare.

Articolul 2

Producerea de efecte și punerea în aplicare

(1)   Prezenta orientare produce efecte de la data notificării sale către băncile centrale naționale ale statelor membre a căror monedă este euro.

(2)   Băncile centrale din Eurosistem asigură respectarea prezentei orientări de la 1 iunie 2016.

Articolul 3

Destinatari

Prezenta orientare se adresează tuturor băncilor centrale din Eurosistem.

Adoptată la Frankfurt pe Main, 26 noiembrie 2015.

Pentru Consiliul guvernatorilor BCE

Președintele BCE

Mario DRAGHI


(1)  JO L 318, 27.11.1998, p. 8.

(2)  Orientarea BCE/2011/23 din 9 decembrie 2011 privind cerințele de raportare statistică ale Băncii Centrale Europene în domeniul statisticilor externe (JO L 65, 3.3.2012, p. 1).


ANEXĂ

Anexele I și II la Orientarea BCE/2011/23 se modifică după cum urmează:

1.

Anexa I se modifică după cum urmează:

(a)

secțiunea 1.2 se înlocuiește cu următorul text:

„1.2.   Statistici privind balanța de plăți trimestrială

Obiectiv

Obiectivul balanței de plăți trimestriale a zonei euro este de a oferi informații mai detaliate care să permită o analiză suplimentară a tranzacțiilor internaționale. Datele privind balanța de plăți trimestrială reprezintă de asemenea baza pentru monitorizarea economică detaliată la nivel de țară.

Aceste statistici contribuie în special la compilarea conturilor sectoriale și financiare ale zonei euro și la publicarea comună a balanței de plăți a Uniunii/zonei euro în cooperare cu Comisia Europeană (Eurostat).

Cerințe

Statisticile privind balanța de plăți trimestrială respectă, în măsura posibilă, standardele internaționale [a se vedea articolul 2 alineatul (4) din prezenta orientare]. Defalcarea necesară a statisticilor privind balanța de plăți trimestrială este prezentată în anexa II tabelele 2 și 2A. Conceptele și definițiile armonizate utilizate în conturile de capital și în conturile financiare sunt prezentate în anexa III.

Defalcarea contului curent trimestrial este similară cu cea necesară pentru valorile lunare. Cu toate acestea, în cazul veniturilor este necesară o defalcare trimestrială mai detaliată.

În ceea ce privește contul financiar, BCE respectă cerințele din ediția a șasea a «Balance of Payments and International Investment Position Manual» (Manualul privind balanța de plăți și poziția investițională internațională) (denumit în continuare «BPM6») al Fondului Monetar Internațional (FMI) pentru postul «alte investiții». Există o diferență de prezentare a defalcării (sectorul constituie prima prioritate). Această defalcare sectorială este, cu toate acestea, compatibilă cu defalcarea din BPM6 în care au prioritate instrumentele. Ca și în prezentarea BPM6, numerarul și depozitele sunt separate de credite și alte investiții.

BCN trebuie să facă distincție între tranzacțiile cu statele membre din zona euro și toate celelalte tranzacții internaționale. Statisticile privind tranzacțiile nete cu active aferente investițiilor de portofoliu din zona euro se elaborează prin agregarea tranzacțiilor nete raportate cu titluri de valoare emise de rezidenți din afara zonei euro. Statisticile privind tranzacțiile nete cu pasive aferente investițiilor de portofoliu din zona euro se compilează prin consolidarea tranzacțiilor nete cu pasive naționale totale și a tranzacțiilor nete cu titluri de valoare emise și achiziționate de rezidenți din zona euro.

Aceleași cerințe de raportare și metode de compilare a datelor agregate se aplică veniturilor din investiții de portofoliu.

În cazul investițiilor directe, BCN trebuie să depună trimestrial următoarea defalcare sectorială: (a) societăți care acceptă depozite, exclusiv banca centrală; (b) administrația publică; (c) societăți financiare, altele decât IMF; (d) societăți nefinanciare, gospodăriile populației și instituții fără scop lucrativ în serviciul gospodăriilor populației. Pentru posturile «active aferente investițiilor de portofoliu» și «alte investiții», defalcarea rapoartelor în funcție de sectorul instituțional respectă componentele standard ale FMI, incluzând (a) banca centrală; (b) societăți care acceptă depozite, exclusiv banca centrală; (c) fonduri de piață monetară; (d) administrația publică; (e) societăți financiare, altele decât IMF; (f) societăți nefinanciare, gospodăriile populației și instituții fără scop lucrativ în serviciul gospodăriilor populației.

În cazul elaborării statisticilor privind tranzacțiile nete cu pasive aferente investițiilor de portofoliu din zona euro, defalcate în funcție de sectorul emitenților rezidenți din zona euro, cerințele pentru datele trimestriale sunt similare cu cele pentru balanța de plăți lunară.

În conformitate cu sistemul de conturi naționale, BPM6 recomandă ca dobânda să fie înregistrată pe bază de angajamente. Această cerință afectează contul curent (venituri din investiții), precum și contul financiar.”;

(b)

secțiunea 3 se înlocuiește cu următorul text:

„3.   Statistici privind poziția investițională internațională

Obiectiv

Poziția investițională internațională reprezintă o situație a activelor și pasivelor externe din zona euro ca întreg, în scopuri de analiză a politicii monetare și a pieței valutare. În special, contribuie la evaluarea vulnerabilității externe a statelor membre și la monitorizarea evoluției deținerilor de active lichide în străinătate de către sectorul deținător de monedă. Aceste informații statistice sunt esențiale pentru compilarea contului «Restul lumii» în conturile financiare trimestriale ale zonei euro și pot contribui, de asemenea, la compilarea fluxurilor balanței de plăți. Statisticile privind poziția investițională internațională trimestrială reprezintă de asemenea baza pentru monitorizarea economică detaliată la nivel de țară.

Cerințe

BCN trebuie să transmită trimestrial statisticile privind poziția investițională internațională pentru nivelurile stocurilor de la sfârșitul perioadei și pentru reevaluările generate de modificări ale cursului de schimb sau alte modificări ale prețurilor.

Datele privind poziția investițională internațională respectă, în măsura posibilă, standardele internaționale [a se vedea articolul 2 alineatul (4) din prezenta orientare]. BCE elaborează poziția investițională internațională pentru zona euro ca întreg. Defalcarea poziției investiționale internaționale pentru zona euro este prezentată în anexa II, tabelele 4 și 4A.

Poziția investițională internațională prezintă situația stocurilor financiare la sfârșitul perioadei de referință, evaluate la prețul de la sfârșitul perioadei. Modificările la nivelul valorii stocurilor pot fi cauzate de următorii factori. În primul rând, o parte a modificării valorii pe durata perioadei de referință se datorează tranzacțiilor financiare care au avut loc și au fost înregistrate în balanța de plăți. În al doilea rând, o parte a modificărilor pozițiilor la începutul și la sfârșitul unei anumite perioade se datorează modificărilor prețurilor activelor și pasivelor financiare prezentate. În al treilea rând, în cazul în care stocurile sunt exprimate în altă monedă decât unitatea de cont utilizată pentru poziția investițională internațională, modificarea cursurilor de schimb în raport cu alte monede va afecta, de asemenea, valorile. În ultimul rând, orice altă modificare nedatorată factorilor menționați anterior e considerată ca datorându-se altor modificări ale volumului în cursul perioadei.

O reconciliere corespunzătoare între stocurile și fluxurile financiare din zona euro necesită o distincție între modificările la nivelul valorii datorate prețului, modificării cursurilor de schimb sau altor modificări ale volumului.

Acoperirea poziției investiționale internaționale ar trebui să fie cât mai asemănătoare posibil cu cea a fluxurilor balanței trimestriale de plăți. Conceptele, definițiile și defalcările sunt în conformitate cu cele utilizate pentru fluxurile balanței de plăți trimestriale.

În măsura posibilă, datele privind poziția investițională internațională ar trebui să fie consecvente cu alte statistici, precum statisticile monetare și bancare, conturile financiare și conturile naționale.

În ceea ce privește balanțele lunare și trimestriale de plăți, BCN trebuie să facă o distincție în statisticile lor privind poziția investițională internațională între dețineri față de statele membre din zona euro și toate celelalte poziții internaționale. Distincția între deținerile de titluri de valoare emise de rezidenți din zona euro și de titluri de valoare emise de rezidenți din afara zonei euro este necesară pentru conturile de investiții de portofoliu. Statisticile privind activele nete sub formă de investiții de portofoliu din zona euro se elaborează prin agregarea activelor nete raportate sub formă de titluri de valoare emise de rezidenți din afara zonei euro. Statisticile privind pasivele nete sub formă de investiții de portofoliu din zona euro se elaborează prin consolidarea pasivelor naționale totale nete și a deținerilor nete de titluri de valoare emise și achiziționate de rezidenți din zona euro.

Activele și pasivele aferente investițiilor de portofoliu din cadrul poziției investiționale internaționale se elaborează doar pe baza datelor privind stocurile.

BCN (și alte autorități statistice competente, după caz) colectează, titlu cu titlu, cel puțin date privind stocurile trimestriale de active și pasive aferente investițiilor de portofoliu în conformitate cu unul dintre modelele prevăzute în tabelul din anexa VI.”

2.

Anexa II se modifică după cum urmează:

(a)

tabelul 2 se înlocuiește cu următorul text:

„Tabelul 2

Balanța de plăți trimestrială

 

Credit

Debit

1.

Contul curent  (1)

 

 

Bunuri

Geo 4 (2)

Geo 4

Mărfuri de uz general pe baza balanței de plăți

Geo 3

Geo 3

Exporturi nete de bunuri prin merchanting

Geo 3

 

Bunuri achiziționate prin merchanting (credit negativ)

Geo 3

 

Bunuri vândute prin merchanting

Geo 3

 

Aur nemonetar

Geo 3

Geo 3

Ajustări pentru aplicarea de mărci – comerț cvasitranzit

Geo 4

Geo 4

Servicii

Geo 4

Geo 4

Servicii de fabricare asupra unor intrări fizice deținute de alții

Geo 4

Geo 4

Servicii de întreținere și reparații neincluse în altă parte (n.a.p.)

Geo 4

Geo 4

Transport

Geo 4

Geo 4

Turism

Geo 4

Geo 4

Construcții

Geo 4

Geo 4

Servicii de asigurări și pensii

Geo 4

Geo 4

Servicii financiare

Geo 4

Geo 4

Servicii financiare explicit facturate și alte servicii financiare

Geo 3

Geo 3

Servicii de intermediere financiară indirect măsurate (SIFIM)

Geo 3

Geo 3

Taxe pentru utilizarea proprietății intelectuale n.a.p.

Geo 4

Geo 4

Servicii de telecomunicații, servicii informatice și servicii de informații

Geo 4

Geo 4

Alte servicii pentru întreprinderi

Geo 4

Geo 4

Servicii de cercetare și dezvoltare

Geo 3

Geo 3

Servicii profesionale și de consultanță în management

Geo 3

Geo 3

Servicii tehnice, servicii legate de comerț și alte servicii pentru întreprinderi

Geo 3

Geo 3

Servicii personale, culturale și recreative

Geo 4

Geo 4

Bunuri și servicii ale administrațiilor publice n.a.p.

Geo 4

Geo 4

Venituri primare

 

 

Remunerarea salariaților

Geo 4

Geo 4

Venituri din investiții

 

 

Investiții directe

 

 

Participații

Geo 4

Geo 4

Dividende și prelevări pe veniturile cvasisocietăților

 

 

În întreprinderi de investiții directe

Geo 3

Geo 3

În investitorul direct (investiție inversă)

Geo 3

Geo 3

Între întreprinderi din același grup

Geo 3

Geo 3

Pe sector rezident (Sec 2) (3)

Geo 2

Geo 2

Beneficii reinvestite

Geo 4

Geo 4

Pe sector rezident (Sec 2)

Geo 2

Geo 2

Instrumente de creanță

Geo 4

Geo 4

În întreprinderi de investiții directe

Geo 3

Geo 3

În investitorul direct (investiție inversă)

Geo 3

Geo 3

Între întreprinderi din același grup

Geo 3

Geo 3

Din care: dobânzi

 

 

Pe sector rezident (Sec 2)

Geo 2

Geo 2

Investiții de portofoliu

 

 

Participații și acțiuni ale fondurilor de investiții

Geo 4

Geo 1

Titluri de valoare de tip participație

 

 

Dividende

 

 

Pe sector rezident (Sec 2)

Geo 3

Geo 1

Pe sector emitent în contrapartidă (Sec 2)

Geo 2

 

Acțiuni ale fondurilor de investiții

 

 

Dividende

 

 

Pe sector rezident (Sec 2)

Geo 3

Geo 1

Pe sector emitent în contrapartidă (Sec 2)

Geo 2

 

Beneficii reinvestite

 

 

Pe sector rezident (Sec 2)

Geo 3

Geo 1

Pe sector emitent în contrapartidă (Sec 2)

Geo 2

 

Titluri de creanță

 

 

Pe termen scurt

Geo 4

Geo 1

Dobânzi

 

 

Pe sector rezident (Sec 2)

Geo 3

Geo 1

Pe sector emitent în contrapartidă (Sec 2)

Geo 2

 

Pe termen lung

Geo 4

Geo 1

Dobânzi

 

 

Pe sector rezident (Sec 2)

Geo 3

Geo 1

Pe sector emitent în contrapartidă (Sec 2)

Geo 2

 

Alte investiții

Geo 4

Geo 4

Prelevări pe veniturile cvasisocietăților

Geo 3

Geo 3

Dobânzi

Geo 3

Geo 3

Pe sector rezident (Sec 2)

Geo 2

Geo 2

Din care: dobânzi la DST

 

Geo 1

Din care: dobânzi înainte de SIFIM

Geo 3

Geo 3

Pe sector rezident (Sec 2)

Geo 2

Geo 2

Venituri din investiții atribuibile deținătorilor de polițe de asigurare și participanților la sisteme de pensii și scheme de garantare standard

Geo 3

Geo 3

Pe sector rezident (Sec 2)

Geo 2

Geo 2

Active de rezervă

Geo 3

 

Din care: dobânzi

Geo 3

 

Alte venituri primare

Geo 4

Geo 4

Administrația publică

Geo 3

Geo 3

Impozite pe producție și importuri

Geo 3/Instituții ale Uniunii

Geo 3/Instituții ale Uniunii

Impozite pe produse

Geo 3/Instituții ale Uniunii

Geo 3/Instituții ale Uniunii

Alte impozite pe producție

Geo 3/Instituții ale Uniunii

Geo 3/Instituții ale Uniunii

Subvenții

Geo 3/Instituții ale Uniunii

Geo 3/Instituții ale Uniunii

Subvenții pe produse

Geo 3/Instituții ale Uniunii

Geo 3/Instituții ale Uniunii

Alte subvenții pentru producție

Geo 3/Instituții ale Uniunii

Geo 3/Instituții ale Uniunii

Chirii

Geo 3

Geo 3

Alte sectoare

Geo 3

Geo 3

Impozite pe producție și importuri

Geo 3/Instituții ale Uniunii

Geo 3/Instituții ale Uniunii

Impozite pe produse

Geo 3/Instituții ale Uniunii

Geo 3/Instituții ale Uniunii

Alte impozite pe producție

Geo 3/Instituții ale Uniunii

Geo 3/Instituții ale Uniunii

Subvenții

Geo 3/Instituții ale Uniunii

Geo 3/Instituții ale Uniunii

Subvenții pe produse

Geo 3/Instituții ale Uniunii

Geo 3/Instituții ale Uniunii

Alte subvenții pentru producție

Geo 3/Instituții ale Uniunii

Geo 3/Instituții ale Uniunii

Chirii

Geo 3

Geo 3

Venituri secundare

Geo 4

Geo 4

Administrația publică

Geo 3

Geo 3

Impozite curente pe venit, patrimoniu etc.

Geo 3

Geo 3

Contribuții sociale

Geo 3

Geo 3

Prestații sociale

Geo 3

Geo 3

Cooperare internațională curentă

Geo 3

Geo 3

Din care: față de instituțiile Uniunii (excluzând BCE)

Instituții ale Uniunii

Instituții ale Uniunii

Transferuri curente diverse

Geo 3

Geo 3

Resurse proprii ale Uniunii bazate pe taxa pe valoarea adăugată și pe venitul național brut

Instituții ale Uniunii

Instituții ale Uniunii

Alte sectoare

Geo 3

Geo 3

Impozite curente pe venit, patrimoniu etc.

Geo 3

Geo 3

Contribuții sociale

Geo 3

Geo 3

Prestații sociale

Geo 3

Geo 3

Prime nete de asigurare generală

Geo 3

Geo 3

Indemnizații-daune de asigurări generale

Geo 3

Geo 3

Transferuri curente diverse

Geo 3

Geo 3

Din care: Transferuri personale (între gospodăriile populației rezidente și nerezidente)

Geo 3

Geo 3

Din care: sume transferate de lucrători

Geo 4

Geo 4

Ajustare pentru variația drepturilor de pensie

Geo 3

Geo 3

2.

Contul de capital

Geo 4

Geo 4

Achiziții/cedări brute de active nefinanciare neproduse

Geo 3

Geo 3

Transferuri de capital

Geo 3

Geo 3

Administrația publică

Geo 3

Geo 3

Impozite pe capital

Geo 3

Geo 3

Ajutoare pentru investiții

Geo 3

Geo 3

Alte transferuri de capital

Geo 3

Geo 3

Din care: iertare de datorie

Geo 3

Geo 3

Alte sectoare

Geo 3

Geo 3

Impozite pe capital

Geo 3

Geo 3

Ajutoare pentru investiții

Geo 3

Geo 3

Alte transferuri de capital

Geo 3

Geo 3

Din care: iertare de datorie

Geo 3

Geo 3

 

Achiziții nete de active financiare

Creștere netă de pasive

Net

3.

Contul financiar

Geo 1

Geo 1

 

Investiții directe

Geo 4

Geo 4

 

Participații și acțiuni ale fondurilor de investiții

Geo 4

Geo 4

 

a.

Participații

Geo 2

Geo 2

 

Cotate la bursă

Geo 2

Geo 2

 

Necotate la bursă

Geo 2

Geo 2

 

Altele (de exemplu, imobiliare)

Geo 2

Geo 2

 

b.

Acțiuni ale fondurilor de investiții

Geo 2

Geo 2

 

1.

Participații, altele decât reinvestirea beneficiilor

 

 

 

În întreprinderi de investiții directe

Geo 3

Geo 3

 

În investitorul direct (investiție inversă)

Geo 3

Geo 3

 

Între întreprinderi din același grup

Geo 3

Geo 3

 

Pe sector rezident (Sec 2)

Geo 2

Geo 2

 

2.

Reinvestirea beneficiilor

Geo 4

Geo 4

 

Pe sector rezident (Sec 2)

Geo 2

Geo 2

 

Instrumente de creanță

Geo 4

Geo 4

 

În întreprinderi de investiții directe

Geo 3

Geo 3

 

În investitorul direct (investiție inversă)

Geo 3

Geo 3

 

Între întreprinderi din același grup

Geo 3

Geo 3

 

Pe sector rezident (Sec 2)

Geo 2

Geo 2

 

Investiții de portofoliu

Geo 4

Geo 1

 

Participații și acțiuni ale fondurilor de investiții

Geo 4

Geo 1

 

Titluri de valoare de tip participație

 

 

 

Pe sector rezident (Sec 2)

Geo 3

Geo 1

 

Cotate la bursă

Geo 2

Geo 1

 

Necotate la bursă

Geo 2

Geo 1

 

Pe sector emitent în contrapartidă (Sec 2)

 

 

 

Cotate la bursă

Geo 2

 

 

Necotate la bursă

Geo 2

 

 

Acțiuni ale fondurilor de investiții

 

 

 

Pe sector rezident (Sec 2)

Geo 3

Geo 1

 

Din care: reinvestirea beneficiilor

Geo 3

Geo 1

 

Pe sector emitent în contrapartidă (Sec 2)

Geo 2

 

 

Din care: reinvestirea beneficiilor

Geo 2

 

 

Titluri de creanță

 

 

 

Pe termen scurt

Geo 4

Geo 1

 

Pe sector rezident (Sec 2)

Geo 3

Geo 1

 

Pe sector emitent în contrapartidă (Sec 2)

Geo 2

 

 

Pe termen lung

Geo 4

Geo 1

 

Pe sector rezident (Sec 2)

Geo 3

Geo 1

 

Pe sector emitent în contrapartidă (Sec 2)

Geo 2

 

 

Instrumente financiare derivate (altele decât rezervele) și opțiuni pe acțiuni ale salariaților

 

 

 

Pe sector rezident (Sec 2)

 

 

Geo 3

Alte investiții

Geo 4

Geo 4

 

Pe sector rezident (Sec 1)

Geo 4

Geo 4

 

Alte participații

Geo 3

Geo 3

 

Numerar și depozite

 

 

 

Pe sector rezident (Sec 2)

 

 

 

Pe termen scurt

Geo 3

Geo 3

 

Pe termen lung

Geo 3

Geo 3

 

Credite

 

 

 

Pe sector rezident (Sec 2)

 

 

 

Pe termen scurt

Geo 3, FMI

Geo 3, FMI

 

Pe termen lung

Geo 3, FMI

Geo 3, FMI

 

Sisteme de asigurări, de pensii și scheme de garantare standard

 

 

 

Pe sector rezident (Sec 2)

Geo 3

Geo 3

 

Credite comerciale și avansuri

 

 

 

Pe sector rezident (Sec 2)

 

 

 

Pe termen scurt

Geo 3

Geo 3

 

Pe termen lung

Geo 3

Geo 3

 

Alte conturi de primit/de plătit

 

 

 

Pe sector rezident (Sec 2)

 

 

 

Pe termen scurt

Geo 3

Geo 3

 

Pe termen lung

Geo 3

Geo 3

 

DST

 

Geo 1

 

Active de rezervă

Geo 3

 

 

4.

Solduri contabile

 

 

 

Soldul pentru componenta bunuri și servicii

 

 

Geo 4

Soldul contului curent

 

 

Geo 1

Capacitatea (+)/necesarul (–) net de finanțare (soldul contului curent și al contului de capital)

 

 

Geo 1

Capacitatea (+)/necesarul (–) net de finanțare (din contul financiar)

 

 

Geo 1

Erori și omisiuni nete

 

 

Geo 1

(b)

se introduce următorul tabel 2A:

„Tabelul 2A

Balanța de plăți trimestrială – subset destinat publicării

 

Credit

Debit

Sold/net

1.

Cont curent

Geo 2

Geo 1

 

Bunuri

Geo 2

Geo 2

 

Mărfuri de uz general pe baza balanței de plăți

Geo 1

Geo 1

 

Exporturi nete de bunuri prin merchanting

Geo 1

 

 

Servicii

Geo 2

Geo 2

 

Servicii de fabricare asupra unor intrări fizice deținute de alții

Geo 1

Geo 1

 

Servicii de întreținere și reparații neincluse în altă parte (n.a.p.)

Geo 1

Geo 1

 

Transport

Geo 1

Geo 1

 

Turism

Geo 1

Geo 1

 

Construcții

Geo 1

Geo 1

 

Servicii de asigurări și pensii

Geo 1

Geo 1

 

Servicii financiare

Geo 1

Geo 1

 

Taxe pentru utilizarea proprietății intelectuale n.a.p.

Geo 1

Geo 1

 

Servicii de telecomunicații, servicii informatice și servicii de informații

Geo 1

Geo 1

 

Alte servicii pentru întreprinderi

Geo 1

Geo 1

 

Servicii personale, culturale și recreative

Geo 1

Geo 1

 

Bunuri și servicii ale administrațiilor publice n.a.p.

Geo 1

Geo 1

 

Servicii nealocate

Geo 1

Geo 1

 

Venituri primare

Geo 2

Geo 1

 

Remunerarea salariaților

Geo 2

Geo 2

 

Venituri din investiții

Geo 2

Geo 1

 

Bancă centrală

Geo 1

Geo 1

 

Alte IFM

Geo 1

Geo 1

 

Administrația publică

Geo 1

Geo 1

 

Alte sectoare

Geo 1

Geo 1

 

Societăți financiare altele decât IFM

Geo 1

Geo 1

 

Societăți nefinanciare, gospodăriile populației și IFSLSGP

Geo 1

Geo 1

 

Investiții directe

Geo 2

Geo 2

 

Participații

Geo 2

Geo 2

 

Dividende și prelevări pe veniturile cvasisocietăților

Geo 1

Geo 1

 

Beneficii reinvestite

Geo 1

Geo 1

 

Instrumente de creanță

Geo 2

Geo 2

 

Investiții de portofoliu

Geo 2

Geo 1

 

Participații și acțiuni ale fondurilor de investiții

Geo 2

Geo 1

 

Dividende sub formă de titluri de valoare de tip participație

Geo 1

Geo 1

 

Venituri din acțiuni ale fondurilor de investiții

Geo 1

Geo 1

 

Titluri de creanță

Geo 2

Geo 1

 

Pe termen scurt

Geo 2

Geo 1

 

Pe termen lung

Geo 2

Geo 1

 

Alte investiții

Geo 2

Geo 2

 

Dobânzi

Geo 1

Geo 1

 

Din care: dobânzi înainte de SIFIM

Geo 1

Geo 1

 

Active de rezervă

Geo 1

 

 

Alte venituri primare

Geo 2

Geo 2

 

Venituri secundare

Geo 2

Geo 2

 

Administrația publică

Geo 1

Geo 1

 

Alte sectoare

Geo 1

Geo 1

 

Din care: sume transferate de lucrători

Geo 1

Geo 1

 

2.

Contul de capital

Geo 2

Geo 2

 

Achiziții/cedări brute de active nefinanciare neproduse

Geo 1

Geo 1

 

Transferuri de capital

Geo 1

Geo 1

 

 

Achiziții nete de active financiare

Creștere netă de pasive

Net

3.

Contul financiar

Geo 2 (4)

Geo 1

 

Investiții directe

Geo 2

Geo 2

 

Alte IFM

Geo 1

Geo 1

 

Administrația publică

Geo 1

Geo 1

 

Alte sectoare

Geo 1

Geo 1

 

Societăți financiare altele decât IFM

Geo 1

Geo 1

 

Societăți nefinanciare, gospodăriile populației și IFSLSGP

Geo 1

Geo 1

 

Participații

Geo 2

Geo 2

 

Instrumente de creanță

Geo 2

Geo 2

 

Investiții de portofoliu

Geo 2

Geo 1

 

Participații și acțiuni ale fondurilor de investiții

Geo 2

Geo 1

 

Titluri de valoare de tip participație

Geo 1

Geo 1

 

Bancă centrală

Geo 1

Geo 1

 

Alte IFM

Geo 1

Geo 1

 

Administrația publică

Geo 1

Geo 1

 

Alte sectoare

Geo 1

Geo 1

 

Societăți financiare altele decât IFM

Geo 1

Geo 1

 

Societăți nefinanciare, gospodăriile populației și IFSLSGP

Geo 1

Geo 1

 

Acțiuni ale fondurilor de investiții

Geo 1

Geo 1

 

Bancă centrală

Geo 1

 

 

Alte IFM

Geo 1

Geo 1

 

Administrația publică

Geo 1

 

 

Alte sectoare

Geo 1

Geo 1

 

Societăți financiare altele decât IFM

Geo 1

Geo 1

 

Societăți nefinanciare, gospodăriile populației și IFSLSGP

Geo 1

 

 

Pe sector emitent în contrapartidă: Alte IFM

Geo 1

 

 

Titluri de creanță

Geo 2

Geo 1

 

Pe termen scurt

Geo 2

Geo 1

 

Bancă centrală

Geo 1

Geo 1

 

Alte IFM

Geo 1

Geo 1

 

Administrația publică

Geo 1

Geo 1

 

Alte sectoare

Geo 1

Geo 1

 

Societăți financiare altele decât IFM

Geo 1

Geo 1

 

Societăți nefinanciare, gospodăriile populației și IFSLSGP

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen lung

Geo 2

Geo 1

 

Bancă centrală

Geo 1

Geo 1

 

Alte IFM

Geo 1

Geo 1

 

Administrația publică

Geo 1

Geo 1

 

Alte sectoare

Geo 1

Geo 1

 

Societăți financiare altele decât IFM

Geo 1

Geo 1

 

Societăți nefinanciare, gospodăriile populației și IFSLSGP

Geo 1

Geo 1

 

Instrumente financiare derivate (altele decât rezervele) și opțiuni pe acțiuni ale salariaților

 

 

Geo 1

Bancă centrală

 

 

Geo 1

Alte IFM

 

 

Geo 1

Administrația publică

 

 

Geo 1

Alte sectoare

 

 

Geo 1

Societăți financiare altele decât IFM

 

 

Geo 1

Societăți nefinanciare, gospodăriile populației și IFSLSGP

 

 

Geo 1

Alte investiții

Geo 2

Geo 2

 

Alte participații

Geo 1

Geo 1

 

Numerar și depozite

Geo 2

Geo 2

 

Bancă centrală

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen scurt

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen lung

Geo 1

Geo 1

 

Alte IFM

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen scurt

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen lung

Geo 1

Geo 1

 

Administrația publică

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen scurt

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen lung

Geo 1

Geo 1

 

Alte sectoare

Geo 1

Geo 1

 

Societăți financiare altele decât IFM

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen scurt

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen lung

Geo 1

Geo 1

 

Societăți nefinanciare, gospodăriile populației și IFSLSGP

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen scurt

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen lung

Geo 1

Geo 1

 

Credite

Geo 2

Geo 2

 

Bancă centrală

Geo 1

 

 

Pe termen scurt

Geo 1

 

 

Pe termen lung

Geo 1

 

 

Alte IFM

Geo 1

 

 

Pe termen scurt

Geo 1

 

 

Pe termen lung

Geo 1

 

 

Administrația publică

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen scurt

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen lung

Geo 1

Geo 1

 

Alte sectoare

Geo 1

Geo 1

 

Societăți financiare altele decât IFM

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen scurt

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen lung

Geo 1

Geo 1

 

Societăți nefinanciare, gospodăriile populației și IFSLSGP

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen scurt

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen lung

Geo 1

Geo 1

 

Sisteme de asigurări, de pensii și scheme de garantare standard

Geo 1

Geo 1

 

Credite comerciale și avansuri

Geo 2

Geo 2

 

Din care: societăți nefinanciare, gospodăriile populației și IFSLSGP

Geo 1

Geo 1

 

Alte conturi de primit/de plătit

Geo 1

Geo 1

 

DST

 

Geo 1

 

Active de rezervă

Geo 1

 

 

4.

Solduri contabile

 

 

 

Soldul pentru componenta bunuri și servicii

 

 

Geo 2

Soldul contului curent

 

 

Geo 1

Capacitatea (+)/necesarul (–) net de finanțare (soldul contului curent și al contului de capital)

 

 

Geo 1

Capacitatea (+)/necesarul (–) net de finanțare (din contul financiar)

 

 

Geo 1

Erori și omisiuni nete

 

 

Geo 1

(c)

tabelul 4 se înlocuiește cu următorul text:

„Tabelul 4

Poziția investițională internațională trimestrială

 

Active

Pasive

Net

 

Poziții

Reevaluări generate de modificări ale cursului de schimb

Reevaluări generate de alte modificări ale prețului

Poziții

Reevaluări generate de modificări ale cursului de schimb

Reevaluări generate de alte modificări ale prețului

Reevaluări generate de alte modificări ale prețului

Contul financiar  (5)

Geo 1 (6)

 

 

Geo 1

 

 

 

Investiții directe

Geo 4

 

 

Geo 4

 

 

 

Participații și acțiuni ale fondurilor de investiții

Geo 4

Geo 2

Geo 2

Geo 4

Geo 2

Geo 2

 

În întreprinderi de investiții directe

Geo 2

 

 

Geo 2

 

 

 

În investitorul direct (investiție inversă)

Geo 2

 

 

Geo 2

 

 

 

Între întreprinderi din același grup

Geo 2

 

 

Geo 2

 

 

 

Pe sector rezident (Sec 2) (7)

Geo 2

 

 

Geo 2

 

 

 

a.

Participații

 

 

 

 

 

 

 

Cotate la bursă

Geo 2

 

 

Geo 2

 

 

 

Necotate la bursă

Geo 2

 

 

Geo 2

 

 

 

Altele (de exemplu, imobiliare)

Geo 2

 

 

Geo 2

 

 

 

b.

Acțiuni ale fondurilor de investiții

Geo 2

 

 

Geo 2

 

 

 

Instrumente de creanță

Geo 4

Geo 2

Geo 2

Geo 4

Geo 2

Geo 2

 

În întreprinderi de investiții directe

Geo 2

 

 

Geo 2

 

 

 

În investitorul direct (investiție inversă)

Geo 2

 

 

Geo 2

 

 

 

Între întreprinderi din același grup

Geo 2

 

 

Geo 2

 

 

 

Pe sector rezident (Sec 2)

Geo 2

 

 

Geo 2

 

 

 

Investiții de portofoliu

Geo 4

 

 

Geo 1

 

 

 

Participații și acțiuni ale fondurilor de investiții

Geo 4

 

 

Geo 1

 

 

 

Titluri de valoare de tip participație

 

 

 

 

 

 

 

Pe sector rezident (Sec 2)

Geo 3

 

 

Geo 1

 

 

 

Cotate la bursă

Geo 2

Geo 2

Geo 2

Geo 1

Geo 1

Geo 1

 

Necotate la bursă

Geo 2

Geo 2

Geo 2

Geo 1

Geo 1

Geo 1

 

Pe sector emitent în contrapartidă (Sec 2)

 

 

 

 

 

 

 

Cotate la bursă

Geo 2

Geo 2

Geo 2

 

 

 

 

Necotate la bursă

Geo 2

Geo 2

Geo 2

 

 

 

 

Acțiuni ale fondurilor de investiții

 

 

 

 

 

 

 

Pe sector rezident (Sec 2)

Geo 2

Geo 2

Geo 2

Geo 1

Geo 1

Geo 1

 

Pe sector emitent în contrapartidă (Sec 2)

Geo 2

Geo 2

Geo 2

 

 

 

 

Titluri de creanță

 

 

 

 

 

 

 

Pe termen scurt

Geo 4

 

 

Geo 1

 

 

 

Pe sector rezident (Sec 2)

Geo 3

Geo 2

Geo 2

Geo 1

Geo 1

Geo 1

 

Pe sector emitent în contrapartidă (Sec 2)

Geo 2

Geo 2

Geo 2

 

 

 

 

În funcție de monedă:

 

 

 

 

 

 

 

Euro

Geo 2

 

 

Geo 1

 

 

 

Dolar SUA

Geo 2

 

 

Geo 1

 

 

 

Alte monede

Geo 2

 

 

Geo 1

 

 

 

Pe termen lung

Geo 4

 

 

Geo 1

 

 

 

Pe sector rezident (Sec 2)

Geo 3

Geo 2

Geo 2

Geo 1

Geo 1

Geo 1

 

Cu răscumpărare în termen de un an sau mai puțin

 

 

 

Geo 1

 

 

 

Cu răscumpărare în termen de peste un an

 

 

 

Geo 1

 

 

 

Pe sector emitent în contrapartidă (Sec 2)

Geo 2

Geo 2

Geo 2

 

 

 

 

Cu răscumpărare în termen de un an sau mai puțin

Geo 2

 

 

 

 

 

 

Cu răscumpărare în termen de peste un an

Geo 2

 

 

 

 

 

 

În funcție de monedă:

 

 

 

 

 

 

 

Euro

Geo 2

 

 

Geo 1

 

 

 

Dolar SUA

Geo 2

 

 

Geo 1

 

 

 

Alte monede

Geo 2

 

 

Geo 1

 

 

 

Instrumente financiare derivate (altele decât rezervele) și opțiuni pe acțiuni ale salariaților

Geo 4

 

 

Geo 4

 

 

 

Pe sector rezident (Sec 2)

Geo 2

 

 

Geo 2

 

 

Geo 2

Alte investiții

Geo 4

 

 

Geo 4

 

 

 

Pe sector rezident (Sec 1)

Geo 4

 

 

Geo 4

 

 

 

Pe sector rezident (Sec 2)

 

Geo 2

Geo 2

 

Geo 2

Geo 2

 

Alte participații

Geo 2

Geo 2

Geo 2

Geo 2

Geo 2

Geo 2

 

Numerar și depozite

Geo 4

Geo 2

 

Geo 4

Geo 2

 

 

Pe sector rezident (Sec 2)

 

 

 

 

 

 

 

Pe termen scurt

Geo 3

 

 

Geo 3

 

 

 

Pe termen lung

Geo 3

 

 

Geo 3

 

 

 

Credite

Geo 4

Geo 2

 

Geo 4

Geo 2

 

 

Pe sector rezident (Sec 2)

 

 

 

 

 

 

 

Pe termen scurt

Geo 3, FMI

 

 

Geo 3, FMI

 

 

 

Pe termen lung

Geo 3, FMI

 

 

Geo 3, FMI

 

 

 

Sisteme de asigurări, de pensii și scheme de garantare standard

 

Geo 2

Geo 2

 

Geo 2

Geo 2

 

Pe sector rezident (Sec 2)

Geo 3

 

 

Geo 3

 

 

 

Credite comerciale și avansuri

Geo 4

Geo 2

 

Geo 4

Geo 2

 

 

Pe sector rezident (Sec 2)

 

 

 

 

 

 

 

Pe termen scurt

Geo 3

 

 

Geo 3

 

 

 

Pe termen lung

Geo 3

 

 

Geo 3

 

 

 

Alte conturi de primit/de plătit

 

Geo 2

 

 

Geo 2

 

 

Pe sector rezident (Sec 2)

 

 

 

 

 

 

 

Pe termen scurt

Geo 3

 

 

Geo 3

 

 

 

Pe termen lung

Geo 3

 

 

Geo 3

 

 

 

DST

 

 

 

Geo 1

Geo 1

 

 

(d)

se introduce următorul tabel 4A:

„Tabelul 4A

Poziția investițională internațională trimestrială – subset destinat publicării

 

Poziții

 

Active

Pasive

Net

Contul financiar

Geo 2

Geo 1

 

Investiții directe

Geo 2

Geo 2

 

Alte IFM

Geo 1

Geo 1

 

Administrația publică

Geo 1

Geo 1

 

Alte sectoare

Geo 1

Geo 1

 

Societăți financiare altele decât IFM

Geo 1

Geo 1

 

Societăți nefinanciare, gospodăriile populației și IFSLSGP

Geo 1

Geo 1

 

Participații

Geo 2

Geo 2

 

Instrumente de creanță

Geo 2

Geo 2

 

Investiții de portofoliu

Geo 2

Geo 1

 

Participații și acțiuni ale fondurilor de investiții

Geo 2

Geo 1

 

Titluri de valoare de tip participație

Geo 1

Geo 1

 

Bancă centrală

Geo 1

Geo 1

 

Alte IFM

Geo 1

Geo 1

 

Administrația publică

Geo 1

Geo 1

 

Alte sectoare

Geo 1

Geo 1

 

Societăți financiare altele decât IFM

Geo 1

Geo 1

 

Societăți nefinanciare, gospodăriile populației și IFSLSGP

Geo 1

Geo 1

 

Acțiuni ale fondurilor de investiții

Geo 1

Geo 1

 

Bancă centrală

Geo 1

 

 

Alte IFM

Geo 1

Geo 1

 

Administrația publică

Geo 1

 

 

Alte sectoare

Geo 1

Geo 1

 

Societăți financiare altele decât IFM

Geo 1

Geo 1

 

Societăți nefinanciare, gospodăriile populației și IFSLSGP

Geo 1

 

 

Pe sector emitent în contrapartidă: Alte IFM

Geo 1

 

 

Titluri de creanță

Geo 2

Geo 1

 

Pe termen scurt

Geo 2

Geo 1

 

Bancă centrală

Geo 1

Geo 1

 

Alte IFM

Geo 1

Geo 1

 

Administrația publică

Geo 1

Geo 1

 

Alte sectoare

Geo 1

Geo 1

 

Societăți financiare altele decât IFM

Geo 1

Geo 1

 

Societăți nefinanciare, gospodăriile populației și IFSLSGP

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen lung

Geo 2

Geo 1

 

Bancă centrală

Geo 1

Geo 1

 

Alte IFM

Geo 1

Geo 1

 

Administrația publică

Geo 1

Geo 1

 

Alte sectoare

Geo 1

Geo 1

 

Societăți financiare altele decât IFM

Geo 1

Geo 1

 

Societăți nefinanciare, gospodăriile populației și IFSLSGP

Geo 1

Geo 1

 

Instrumente financiare derivate (altele decât rezervele) și opțiuni pe acțiuni ale salariaților

 

 

Geo 1

Bancă centrală

 

 

Geo 1

Alte IFM

 

 

Geo 1

Administrația publică

 

 

Geo 1

Alte sectoare

 

 

Geo 1

Societăți financiare altele decât IFM

 

 

Geo 1

Societăți nefinanciare, gospodăriile populației și IFSLSGP

 

 

Geo 1

Alte investiții

Geo 2

Geo 2

 

Alte participații

Geo 1

Geo 1

 

Numerar și depozite

Geo 2

Geo 2

 

Bancă centrală

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen scurt

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen lung

Geo 1

Geo 1

 

Alte IFM

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen scurt

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen lung

Geo 1

Geo 1

 

Administrația publică

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen scurt

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen lung

Geo 1

Geo 1

 

Alte sectoare

Geo 1

Geo 1

 

Societăți financiare altele decât IFM

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen scurt

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen lung

Geo 1

Geo 1

 

Societăți nefinanciare, gospodăriile populației și IFSLSGP

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen scurt

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen lung

Geo 1

Geo 1

 

Credite

Geo 2

Geo 2

 

Bancă centrală

Geo 1

 

 

Pe termen scurt

Geo 1

 

 

Pe termen lung

Geo 1

 

 

Alte IFM

Geo 1

 

 

Pe termen scurt

Geo 1

 

 

Pe termen lung

Geo 1

 

 

Administrația publică

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen scurt

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen lung

Geo 1

Geo 1

 

Alte sectoare

Geo 1

Geo 1

 

Societăți financiare altele decât IFM

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen scurt

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen lung

Geo 1

Geo 1

 

Societăți nefinanciare, gospodăriile populației și IFSLSGP

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen scurt

Geo 1

Geo 1

 

Pe termen lung

Geo 1

Geo 1

 

Sisteme de asigurări, de pensii și scheme de garantare standard

Geo 1

Geo 1

 

Credite comerciale și avansuri

Geo 2

Geo 2

 

Din care: Societăți nefinanciare, gospodăriile populației și IFSLSGP

Geo 1

Geo 1

 

Alte conturi de primit/de plătit

Geo 1

Geo 1

 

DST

 

Geo 1”

 


(1)  Conceptele și definițiile anumitor posturi sunt specificate în anexa III.

(2)  Detaliile defalcărilor geografice necesare sunt specificate în tabelul 7.

(3)  Detaliile defalcărilor necesare în funcție de sectorul instituțional sunt specificate în tabelul 8.”;

(4)  Inclusiv «instrumente financiare derivate-net».”;

(5)  Conceptele și definițiile anumitor posturi sunt specificate în anexa III.

(6)  Detaliile defalcărilor geografice necesare sunt specificate în tabelul 7.

(7)  Detaliile defalcărilor necesare în funcție de sectorul instituțional sunt specificate în tabelul 8.”;


Sus