EUR-Lex Euroopan unionin oikeus ulottuvillasi

Takaisin EUR-Lexin etusivulle

Tämä asiakirja on ote EUR-Lex-verkkosivustolta

Asiakirja 32014D0016(01)

2014/360/EU: Euroopan keskuspankin päätös, annettu 14 päivänä huhtikuuta 2014 , oikaisulautakunnan perustamisesta ja sen toimintasäännöistä (EKP/2014/16)

EUVL L 175, 14.6.2014, s. 47—53 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Asiakirjan oikeudellinen asema Voimassa: Tätä säädöstä on muutettu. Viimeisin konsolidoitu versio: 17/05/2023

ELI: http://data.europa.eu/eli/dec/2014/360/oj

14.6.2014   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 175/47


EUROOPAN KESKUSPANKIN PÄÄTÖS,

annettu 14 päivänä huhtikuuta 2014,

oikaisulautakunnan perustamisesta ja sen toimintasäännöistä

(EKP/2014/16)

(2014/360/EU)

EUROOPAN KESKUSPANKIN NEUVOSTO, joka

ottaa huomioon luottolaitosten vakavaraisuusvalvontaan liittyvää politiikkaa koskevien erityistehtävien antamisesta Euroopan keskuspankille 15 päivänä lokakuuta 2013 annetun neuvoston asetuksen (EU) N:o 1024/2013 (1) ja erityisesti sen 24 artiklan,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

Asetuksen (EU) N:o 1024/2013 24 artiklan 1 kohdan mukaan oikaisulautakunta suorittaa EKP:n sille asetuksella (EU) N:o 1024/2013 annettujen valtuuksien nojalla tekemien päätösten sisäisen uudelleenkäsittelyn sen jälkeen kun 24 artiklan 5 kohdan mukainen uudelleenkäsittelypyyntö on jätetty.

(2)

Asetuksen (EU) N:o 1024/2013 24 artiklan 10 kohdan mukaan EKP hyväksyy oikaisulautakunnan toimintasäännöt, jotka julkistetaan.

(3)

Asetuksen (EU) N:o 1024/2013 24 artiklan 11 kohdan mukaan oikaisulautakunnan perustaminen ei rajoita oikeutta nostaa kanne Euroopan unionin tuomioistuimessa perussopimusten mukaisesti.

(4)

Henkilöt, joille asetuksen (EU) N:o 1024/2013 nojalla tehty EKP:n päätös on osoitettu tai joita tällainen päätös koskee suoraan ja erikseen, voivat halutessaan pyytää oikaisulautakunnalta päätöksen uudelleenkäsittelyä ennen kanteen nostamista unionin tuomioistuimessa,

ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN PÄÄTÖKSEN:

JOHDANTOLUKU

1 artikla

Täydentävä luonne

Tällä päätöksellä täydennetään Euroopan keskuspankin työjärjestystä. Tässä päätöksessä käytetyillä käsitteillä on sama merkitys kuin Euroopan keskuspankin työjärjestyksessä määritellyillä käsitteillä.

I LUKU

OIKAISULAUTAKUNTA

2 artikla

Perustaminen

Perustetaan oikaisulautakunta (jäljempänä ’lautakunta’).

3 artikla

Kokoonpano

1.   Lautakunnassa on viisi jäsentä sekä kaksi varajäsentä, jotka toimivat jäsenten sijaisina 3 kohdassa säädetyin edellytyksin.

2.   Lautakunnan jäsenet ja kaksi varajäsentä ovat arvostettuja henkilöitä, jotka ovat jäsenvaltioiden kansalaisia ja jotka ovat osoittaneet omaavansa asianmukaiset tiedot ja ammatillisen kokemuksen, mukaan lukien valvontatehtäviin liittyvä kokemus, pankki- tai muista finanssipalveluista riittävän korkealta tasolta. He eivät saa kuulua EKP:n, toimivaltaisten kansallisten viranomaisten tai muiden kansallisten laitosten tai unionin toimielinten, elinten tai laitosten kulloiseenkin henkilöstöön, joka osallistuu asetuksen (EU) N:o 1024/2013 mukaisten EKP:n tehtävien hoitamiseen.

3.   Kaksi varajäsentä toimivat väliaikaisesti lautakunnan jäsenten sijaisina näiden tilapäisen työkyvyttömyyden, kuoleman, lautakunnasta eroamisen tai erottamisen vuoksi tai jos on vakavasti otettavia perusteltuja syitä olettaa, että tietyn uudelleenkäsittelypyynnön yhteydessä ilmenee eturistiriita. Eturistiriita ilmenee, jos lautakunnan jäsenellä on yksityinen tai henkilökohtainen intressi, joka saattaa vaikuttaa tai näyttää vaikuttavan hänen edellytyksiinsä hoitaa tehtäviään riippumattomasti ja puolueettomasti.

4 artikla

Nimittäminen

1.   Lautakunnan jäsenet ja kaksi varajäsentä nimittää EKP:n neuvosto, joka varmistaa mahdollisimman pitkälle, että maantieteellinen ja sukupuoleen liittyvä jakauma on jäsenvaltion kannalta asianmukainen.

2.   Euroopan unionin virallisessa lehdessä julkaistun julkisen kiinnostuksenilmaisupyynnön jälkeen johtokunta esittää valvontaelintä kuultuaan ehdotuksen lautakunnan jäsenistä ja kahdesta varajäsenestä EKP:n neuvostolle viimeistään kuukautta ennen sen EKP:n neuvoston kokouksen alkamista, jossa nimityspäätös tehdään.

3.   Lautakunnan jäsenten ja kahden varajäsenen toimikausi on viisi vuotta, ja se voidaan uusia kerran.

4.   Lautakunnan jäsenet ja kaksi varajäsentä sitoutuvat toimimaan riippumattomasti ja yleisen edun mukaisesti. He eivät ota vastaan mitään ohjeita, ja heidän on tehtävä sitoumuksistaan julkinen ilmoitus sekä etunäkökohdistaan julkinen ilmoitus, jossa he mainitsevat sellaiset välittömät tai välilliset etunäkökohdat, joiden voitaisiin katsoa heikentävän heidän riippumattomuuttaan, tai tällaisten etunäkökohtien puuttumisen.

5.   Lautakunnan jäsenten ja kahden varajäsenen nimittämistä koskevat ehdot määrittää EKP:n neuvosto.

5 artikla

Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja

1.   Lautakunta nimeää oman puheenjohtajansa ja varapuheenjohtajansa.

2.   Puheenjohtaja huolehtii siitä, että lautakunta on toimintakykyinen, uudelleenkäsittelypyynnöt tutkitaan tehokkaasti ja toimintasääntöjä noudatetaan.

3.   Varapuheenjohtaja auttaa puheenjohtajaa tämän tehtävien suorittamisessa ja toimii puheenjohtajan sijaisena lautakunnan toiminnan varmistamiseksi, kun puheenjohtaja on estynyt hoitamasta tehtäviään tai pyytää varapuheenjohtajaa huolehtimaan tehtävistään.

6 artikla

Lautakunnan sihteeri

1.   Valvontaelimen sihteeri toimii lautakunnan sihteerinä (jäljempänä ’sihteeri’).

2.   Sihteeri vastaa tehokkaan uudelleenkäsittelyn valmistelusta, lautakunnan valmistelevien istuntojen ja pääkäsittelyjen järjestämisestä, niitä koskevien pöytäkirjojen laadinnasta, uudelleenkäsittelyrekisterin ylläpitämisestä ja uudelleenkäsittelyasioihin liittyvän muun avun antamisesta.

3.   EKP tarjoaa lautakunnalle tarkoituksenmukaista tukea, mukaan luettuna oikeudellinen asiantuntemus, auttaakseen lautakuntaa arvioimaan, miten EKP on käyttänyt asetuksen (EU) N:o 1024/2013 mukaisia valtuuksiaan.

II LUKU

UUDELLEENKÄSITTELYPYYNTÖ

7 artikla

Uudelleenkäsittelyä koskeva ilmoitus

1.   Luonnollisen henkilön tai oikeushenkilön, jolle asetuksen (EU) N:o 1024/2013 nojalla annettu EKP:n päätös on osoitettu tai jota se koskee suoraan ja erikseen ja joka haluaa pyytää päätöksen sisäistä uudelleenkäsittelyä (jäljempänä ’pyynnön esittäjä’), on tehtävä sihteerille kirjallinen uudelleenkäsittelyä koskeva ilmoitus, jossa riitautettu päätös yksilöidään. Uudelleenkäsittelyä koskeva ilmoitus on toimitettava yhdellä unionin virallisista kielistä.

2.   Sihteeri vahvistaa viipymättä pyynnön esittäjälle vastaanottaneensa uudelleenkäsittelyä koskevan ilmoituksen.

3.   Uudelleenkäsittelyä koskeva ilmoitus on tehtävä kuukauden kuluessa siitä, kun päätös on annettu tiedoksi pyynnön esittäjälle, tai jos tiedoksiantoa ei ole tehty, siitä päivästä, jona pyynnön esittäjä sai tiedon päätöksestä.

4.   Riitautettu päätös on laitettava liitteeksi uudelleenkäsittelyä koskevaan ilmoitukseen, jossa on a) esitettävä ilmoituksen perustelut; b) esitettävä lykkäävää vaikutusta koskevan hakemuksen perustelut, jos uudelleenkäsittelyllä haetaan tällaista vaikutusta; c) oltava liitteinä jäljennökset asiakirjoista, joihin pyynnön esittäjä aikoo tukeutua ja d) oltava tiivistelmä a–c:ssä tarkoitetuista seikoista, jos uudelleenkäsittelyä koskeva ilmoitus on yli 10 sivua.

5.   Uudelleenkäsittelyä koskevassa ilmoituksessa on esitettävä selkeästi pyynnön esittäjän täydelliset yhteystiedot, jotta sihteeri voi lähettää pyynnön esittäjälle tai sen edustajalle viestejä. Sihteeri lähettää uudelleenkäsittelyä koskevan ilmoituksen esittäjälle vastaanottovahvistuksen, jossa todetaan, onko uudelleenkäsittelyä koskeva ilmoitus täydellinen.

6.   Pyynnön esittäjä voi milloin tahansa perua uudelleenkäsittelyä koskevan ilmoituksensa ilmoittamalla perumisesta sihteerille.

7.   Kun uudelleenkäsittelyä koskeva ilmoitus siihen liitettyine asiakirjoineen on toimitettu sihteerille, se toimitetaan viipymättä eteenpäin EKP:n sisällä, jotta EKP voi olla edustettuna asian käsittelyssä.

8 artikla

Esittelijä

Saatuaan uudelleenkäsittelyä koskevan ilmoituksen puheenjohtaja valitsee uudelleenkäsittelyasialle esittelijän lautakunnan jäsenten keskuudesta, puheenjohtaja mukaan luettuna. Esittelijän valinnan yhteydessä puheenjohtaja ottaa huomioon lautakunnan kunkin jäsenen erityisasiantuntemuksen.

9 artikla

Lykkäävä vaikutus

1.   Uudelleenkäsittelyä koskevan ilmoituksen toimittamisella ei ole riitautetun päätöksen soveltamista lykkäävää vaikutusta, jollei 2 kohdasta muuta johdu.

2.   EKP:n neuvosto voi lautakunnan ehdotuksesta päättää lykätä riitautetun päätöksen soveltamista, sanotun kuitenkaan rajoittamatta 1 kohdan säännöksiä, edellyttäen, että uudelleenkäsittelypyyntö otetaan käsiteltäväksi eikä se ole ilmeisen perusteeton ja että EKP:n neuvosto katsoo, että riitautetun päätöksen välitön soveltaminen saattaa aiheuttaa korjaamatonta vahinkoa. EKP:n neuvosto tekee päätöksen riitautetun päätöksen soveltamisen lykkäämisestä kuultuaan tarvittaessa valvontaelintä.

3.   Näissä toimintasäännöissä säädettyjä menettelyjä, mukaan luettuina ohjeiden ja suullisten käsittelyjen osalta 12 ja 14 artiklassa säädetyt menettelyt, sovelletaan tarvittaessa soveltamisen lykkäämistä koskevien kysymysten ratkaisemiseksi.

III LUKU

UUDELLEENKÄSITTELY

10 artikla

Lautakunnan suorittaman uudelleenkäsittelyn laajuus

1.   Asetuksen (EU) N:o 1024/2013 24 artiklan 1 kohdan mukaan sisäisen uudelleenkäsittelyn on koskettava sitä, ovatko asianomaiset päätökset menettelyltään ja sisällöltään asetuksen (EU) N:o 1024/2013 mukaisia.

2.   Lautakunnan suorittamassa uudelleenkäsittelyssä tutkitaan ainoastaan ne perustelut, joihin pyynnön esittäjä on tukeutunut uudelleenkäsittelyä koskevassa ilmoituksessa.

11 artikla

Uudelleenkäsittelypyynnön käsiteltäväksi ottaminen

1.   Ennen kuin lautakunta tutkii, onko uudelleenkäsittelypyyntö oikeudellisesti perusteltu, se selvittää, voidaanko uudelleenkäsittelypyyntö ottaa käsiteltäväksi ja miltä osin näin voidaan tehdä. Jos lautakunta katsoo, että uudelleenkäsittelypyyntöä ei voida ottaa käsiteltäväksi joko kokonaisuudessaan tai osittain, tämä ratkaisu kirjataan 17 artiklan nojalla annettavaan lautakunnan lausuntoon.

2.   Asetuksen (EU) N:o 1024/2013 24 artiklan 7 kohdassa tarkoitetun, EKP:n neuvoston uuden päätöksen osalta tehtyä uudelleenkäsittelyä koskevaa ilmoitusta ei oteta käsiteltäväksi.

12 artikla

Ohjeet

Puheenjohtaja voi antaa lautakunnan puolesta ohjeita uudelleenkäsittelyn tehokkaasta toimittamisesta, kuten ohjeita asiakirjojen esittämisestä tai tietojen toimittamisesta. Sihteeri lähettää tällaiset ohjeet asianomaisille osapuolille. Puheenjohtaja voi näitä tarkoituksia varten neuvotella muiden jäsenten kanssa.

13 artikla

Laiminlyönti

1.   Jos pyynnön esittäjä on ilman päteviä perusteluja jättänyt noudattamatta lautakunnan ohjetta tai näihin toimintasääntöihin sisältyvää määräystä, lautakunta voi määrätä sen korvaamaan viivästymisestä aiheutuneet menettelykulut.

2.   Ennen kuin lautakunta antaa 1 kohdassa tarkoitetun määräyksen, se ilmoittaa aikomuksestaan pyynnön esittäjälle, jotta tämä saa tilaisuuden esittää vastalauseita määräyksen antamisesta.

14 artikla

Suullinen käsittely

1.   Lautakunta voi vaatia suullisen käsittelyn järjestämistä, jos se katsoo uudelleenkäsittelyn oikeudenmukaisen arvioinnin sitä edellyttävän. Suullisessa käsittelyssä sekä pyynnön esittäjää että EKP:tä pyydetään esittämään suullisia lausuntoja.

2.   Puheenjohtaja antaa ohjeita suullisen käsittelyn käytännön järjestelyistä ja päivämäärästä.

3.   Suullinen käsittely järjestetään EKP:n tiloissa. Sihteeri on läsnä tilaisuudessa. Kolmannet osapuolet eivät voi osallistua suulliseen käsittelyyn.

4.   Puheenjohtaja voi poikkeuksellisesti siirtää suullista käsittelyä pyynnön esittäjän tai EKP:n hakemuksesta tai omasta aloitteestaan.

5.   Jos osapuolelle on ilmoitettu suullisesta käsittelystä eikä tämä saavu paikalle, lautakunta voi ryhtyä käsittelemään asiaa tämän poissa ollessa.

15 artikla

Todistelu

1.   Pyynnön esittäjä voi pyytää lautakunnalta lupaa esittää todistaja- tai asiantuntijanäyttöä kirjallisen lausunnon muodossa.

2.   Pyynnön esittäjä voi pyytää lautakunnalta lupaa kutsua kirjallisen lausunnon antanut todistaja tai asiantuntija esittämään suullisen todistuksen suullisessa käsittelyssä. Myös EKP voi pyytää lautakunnalta lupaa kutsua todistaja tai asiantuntija antamaan suullisen todistuksen suullisessa käsittelyssä.

3.   Lupa annetaan vain, jos lautakunta katsoo uudelleenkäsittelyn oikeudenmukaisen ratkaisun sitä edellyttävän.

4.   Lautakunta kuulustelee todistajia tai asiantuntijoita. Tällaiset todistajanlausunnot kuullaan säädetyssä määräajassa. Pyynnön esittäjällä on oikeus ristikuulustella EKP:n kutsumia todistajia tai asiantuntijoita, jos uudelleenkäsittelyn oikeudenmukainen ratkaisu sitä edellyttää.

IV LUKU

PÄÄTÖKSENTEKOMENETTELY

16 artikla

Uudelleenkäsittelyä koskeva lausunto

1.   Lautakunta antaa uudelleenkäsittelystä lausunnon asian kiireellisyyden kannalta asianmukaisen ajan kuluessa ja viimeistään kahden kuukauden kuluessa uudelleenkäsittelyä koskevan ilmoituksen vastaanottamisesta.

2.   Lausunnossa ehdotetaan joko alkuperäisen päätöksen kumoamista, korvaamista päätöksellä, joka on sisällöltään identtinen, tai korvaamista muutetulla päätöksellä. Viimeksi mainitussa tapauksessa lausuntoon sisältyy ehdotuksia tarvittavista muutoksista.

3.   Lausunto annetaan enemmistöllä, joka muodostuu vähintään kolmesta lautakunnan jäsenestä.

4.   Lausunto annetaan kirjallisesti, se sisältää perustelut, ja se lähetetään viipymättä valvontaelimelle.

5.   Lausunto ei sido valvontaelintä eikä EKP:n neuvostoa.

17 artikla

Uuden päätösluonnoksen valmistelu

1.   Valvontaelin arvioi lautakunnan lausunnon ja esittää uuden päätösluonnoksen EKP:n neuvostolle. Valvontaelin ei arvioi ainoastaan perusteluja, joihin pyynnön esittäjä tukeutuu uudelleenkäsittelyä koskevassa ilmoituksessa, vaan se voi ottaa päätösluonnosta koskevassa ehdotuksessaan huomioon myös muita seikkoja.

2.   Valvontaelimen uusi päätösluonnos alkuperäisen päätöksen korvaamisesta päätöksellä, joka on sisällöltään identtinen, toimitetaan EKP:n neuvostolle 10 työpäivän kuluessa lautakunnan lausunnon saamisesta. Valvontaelimen laatima uusi luonnos päätöksestä, jolla alkuperäinen päätös kumotaan tai jolla sitä muutetaan, toimitetaan EKP:n neuvostolle 20 työpäivän kuluessa lautakunnan lausunnon saamisesta.

18 artikla

Tiedoksiantaminen

EKP:n neuvoston sihteeri antaa osapuolille tiedoksi lautakunnan lausunnon, valvontaelimen esittämän uuden päätösluonnoksen ja EKP:n neuvoston antaman uuden päätöksen sekä näiden perustelut.

V LUKU

MUUTOKSENHAKU TUOMIOISTUIMESSA

19 artikla

Muutoksenhaku unionin tuomioistuimessa

Tällä päätöksellä ei rajoiteta oikeutta nostaa kanne Euroopan unionin tuomioistuimessa perussopimusten mukaisesti.

VI LUKU

YLEISET SÄÄNNÖKSET

20 artikla

Oikeus tutustua asiakirjoihin

1.   Pyynnön esittäjän puolustautumisoikeuksia on kunnioitettava täysimääräisesti. Tätä tarkoitusta varten pyynnön esittäjällä on oltava uudelleenkäsittelyä koskevan kirjallisen ilmoituksen toimitettuaan oikeus tutustua EKP:n asiakirjoihin, sanotun kuitenkaan rajoittamatta muiden kuin pyynnön esittäjänä olevien oikeushenkilöiden ja luonnollisten henkilöiden perusteltuja intressejä suojella liikesalaisuuksiaan.

2.   Asiakirja-aineisto koostuu tallennustavasta riippumatta kaikista asiakirjoista, jotka EKP on vastaanottanut, laatinut tai koonnut EKP:n valvontamenettelyn aikana.

3.   Oikeus tutustua asiakirjoihin ei ulotu luottamuksellisiin tietoihin.

4.   Tätä artiklaa sovellettaessa luottamukselliset tiedot voivat sisältää EKP:n tai kansallisen toimivaltaisen viranomaisen välisiä sisäisiä asiakirjoja sekä EKP:n ja kansallisen toimivaltaisen viranomaisen välisen tai kansallisten toimivaltaisten viranomaisten välisen kirjeenvaihdon.

5.   Mikään tässä artiklassa ei estä EKP:tä paljastamasta ja käyttämästä tietoja, jotka ovat tarpeen sääntöjenvastaisuuden toteennäyttämiseksi.

6.   EKP voi asianosaisten tekniset mahdollisuudet asianmukaisesti huomioon ottaen päättää, että oikeus tutustua asiakirjoihin myönnetään yhdellä tai useammalla tavalla seuraavista: a) CD-ROMien tai minkä tahansa muun sähköisen tietotallennusvälineen avulla, mukaan lukien mitkä tahansa muut välineet, jotka saattavat olla käytettävissä tulevaisuudessa; b) tiedostojen jäljennösten lähettäminen postitse; c) kutsumalla asianosaiset EKP:n toimipaikkaan tutustumaan asiakirjoihin, joihin heillä on oikeus tutustua.

21 artikla

Kuluja koskevat päätökset

1.   Uudelleenkäsittelyn kulut muodostuvat uudelleenkäsittelystä aiheutuneista kohtuullisista kuluista.

2.   EKP:n neuvoston annettua tiedoksi uuden päätöksen tai pyynnön esittäjän peruttua uudelleenkäsittelyä koskevan ilmoituksen valvontaelin laatii ehdotuksen osuudesta, joka pyynnön esittäjän on maksettava kuluista. Pyynnön esittäjällä on oikeus esittää tältä osin vastalauseita.

3.   Pyynnön esittäjä vastaa kirjallisen tai suullisen näytön esittämisen sekä asiamiehen käytön yhteydessä aiheuttamistaan kohtuuttomista kuluista.

4.   Pyynnön esittäjä ei vastaa mistään kuluista silloin, kun EKP:n neuvosto kumoaa alkuperäisen päätöksen tai muuttaa sitä uudelleenkäsittelyä koskevan ilmoituksen perusteella. Tämä ei koske kohtuuttomia kuluja, joita pyynnön esittäjä on aiheuttanut kirjallisen tai suullisen näytön esittämisen sekä asiamiehen käytön yhteydessä, vaan tällaisista kuluista vastaa pyynnön esittäjä.

5.   EKP:n neuvosto päättää kulujen jakamisesta Euroopan keskuspankin työjärjestyksen 13 g.2 artiklassa määrätyn menettelyn mukaisesti.

6.   Jos kuluja koskeva päätös tehdään, kulut on maksettava 20 työpäivän kuluessa.

22 artikla

Salassapito- ja vaitiolovelvollisuus

1.   Lautakunnan jäseniin ja varajäseniin sovelletaan heidän tehtäviensä päättymisen jälkeenkin Euroopan keskuspankkijärjestelmän ja Euroopan keskuspankin perussäännön 37 artiklassa määrättyjä salassapitovaatimuksia.

2.   Lautakunnan pöytäkirjat ovat luottamuksellisia, jollei EKP:n neuvosto valtuuta EKP:n puheenjohtajaa julkistamaan asian käsittelyn lopputuloksen.

3.   Lautakunnan laatimat tai sen hallussa olevat asiakirjat ovat EKP:n asiakirjoja, minkä vuoksi ne luokitellaan ja niitä käsitellään Euroopan keskuspankin työjärjestyksen (2) 23.3 artiklan mukaisesti.

23 artikla

Täydentävät säännöt

1.   Lautakunta voi antaa täydentäviä sääntöjä menettelyjensä ja toimintojensa sääntelemiseksi.

2.   Lautakunta voi laatia lomakkeita ja oppaita.

3.   Lautakunnan hyväksymistä täydentävistä säännöistä, lomakkeista ja oppaista ilmoitetaan valvontaelimelle, ja ne julkaistaan EKP:n verkkosivuilla.

24 artikla

Voimaantulo

Tämä päätös tulee voimaan sitä päivää seuraavana päivänä, jona se julkaistaan Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

Tehty Frankfurt am Mainissa 14 päivänä huhtikuuta 2014.

EKP:n puheenjohtaja

Mario DRAGHI


(1)  EUVL L 287, 29.10.2013, s. 63.

(2)  EUVL L 80, 18.3.2004, s. 33.


Alkuun